"Να τους δώσουμε να καταλάβουν πως ο σοσιαλισμός είναι δύσκολο πράμα ακριβώς γιατί είναι μεγάλο πράμα. Δε φτάνει να πάρεις την εξουσία. Χρειάζεται να ζυμώσεις ξανά τον άνθρωπο που τον έπλασαν οι αιώνες, και να φτιάξεις απ’ την αρχή, καινούργιο…"
( "...και το τρένο τραβούσε για τα ξεχερσώματα")

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015

Αναβάλλεται η εκδήλωση – προσκύνημα στον Αη Στράτη


Η ΚΕ του ΚΚΕ ανακοίνωσε ότι η προγραμματισμένη για τις 18 Ιούλη εκδήλωση – προσκύνημα στον Αη Στράτη αναβάλλεται, λόγω των πολλαπλών δυσκολιών που διαμορφώνουν οι πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις.

Η εκδήλωση είχε οργανωθεί στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ, για να τιμηθεί η θυσία των μελών του ΚΚΕ και άλλων αγωνιστών που πέθαναν εκεί από την πείνα τον χειμώνα του 1941-42, εξόριστοι και εγκαταλειμμένοι από το καθεστώς της μεταξικής δικτατορίας.
Θα ήταν επίσης μια επίσκεψη - προσκύνημα αναγνώρισης και τιμής της θυσίας και της προσφοράς και των χιλιάδων κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών, που βρέθηκαν εξόριστοι στον Αη Στράτη από τις μετακατοχικές κυβερνήσεις, για την προσφορά τους στον αγώνα για την απελευθέρωση της Ελλάδας και τη συμμετοχή τους στους ταξικούς αγώνες για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες στον τόπο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: