"Να τους δώσουμε να καταλάβουν πως ο σοσιαλισμός είναι δύσκολο πράμα ακριβώς γιατί είναι μεγάλο πράμα. Δε φτάνει να πάρεις την εξουσία. Χρειάζεται να ζυμώσεις ξανά τον άνθρωπο που τον έπλασαν οι αιώνες, και να φτιάξεις απ’ την αρχή, καινούργιο…"
( "...και το τρένο τραβούσε για τα ξεχερσώματα")

Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Στις σελίδες του περιοδικού της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ “ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ”


Με πλούσια και ενδιαφέρουσα ύλη, όπως πάντα, κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες το τεύχος 169 (Γενάρης - Φλεβάρης - Μάρτης) του περιοδικού της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ». Μεταξύ των θεμάτων του περιοδικού και τρισέλιδο αφιέρωμα στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Κώστα Πουρναρά (Μπόση), που πραγματοποιήθηκε στις 23 Γενάρη 2016 στην Ανέζα Άρτας.


Στο νέο τεύχος ξεχωρίζει το αφιέρωμα στα 70χρονα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, που περιλαμβάνει άρθρο του προέδρου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Χρήστου Τσιντζιλώνη, την Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ και εκτενές ρεπορτάζ από την εκδήλωση του Κόμματος στη Φλώρινα, όπου έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τους τιμημένους νεκρούς του ΔΣΕ στη μάχη της Φλώρινας.

Επίσης, με αφορμή την επέτειο από τη στυγερή δολοφονία του ήρωα κομμουνιστή ηγέτη και ηγετικού στελέχους του ΔΣΕ Νίκου Μπελογιάννη στις 30 Μάρτη 1952, αναδημοσιεύεται άρθρο του που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Δημοκρατικός Στρατός», τότε, με τίτλο: «Επίθεση σε κατοικημένους τόπους και η επιχείρηση της Σπάρτης». Ενώ, για την επέτειο της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών δημοσιεύεται άρθρο για τον Κόκκινο Στρατό της ΕΣΣΔ και την προσφορά του.

Ρεπορτάζ για πολλές εκδηλώσεις και δραστηριότητες των Παραρτημάτων της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ στο προηγούμενο τρίμηνο. Ανάμεσα στα άλλα: Για τη χρονιάτικη συνεστίαση της Κεντρικής Διοίκησης της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, εκδήλωση στο χωριό «Νίκος Μπελογιάννης» της Ουγγαρίας, εκδήλωση για την εξέγερση της Δράμας το Σεπτέμβρη 1941, από την επίσκεψη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, σε μνημεία της Εθνικής Αντίστασης στην Κρήτη, αφιέρωμα στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Κώστα Πουρναρά (Μπόση), στις 23 Γενάρη 2016 στην Ανέζα Άρτας, από την εκδήλωση τιμής στους εκτελεσμένους του στρατοδικείου Χαλκίδας,  κ.λ.π.
Ενδιαφέρουσα ύλη δημοσιεύεται, επίσης, στις «Σελίδες για τον ΔΣΕ». Και, όπως πάντα, ενδιαφέροντα είναι τα υλικά που δημοσιεύονται στις στήλες: «ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ - ΗΡΩΕΣ - ΜΑΡΤΥΡΕΣ» «ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ», «ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ», «ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ».

Το περιοδικό «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ» μπορείτε να το προμηθευτείτε από:

    • Τα Κεντρικά Γραφεία της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ: Μαυρομματαίων 12, Αθήνα, τηλέφωνο 210.8222.952, Φαξ: 210.8834.093.
    • Τα κατά τόπους Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: